Porady

W życiu każdego studenta przychodzi taki dzień, w którym koszmar staje się rzeczywistością. Do tej pory słoiki wypełnione domowym jedzeniem zaczynają świecić pustkami. I choć może zostały jeszcze resztki maminych pierogów, to pełen obiad staje się jedynie wspomnieniem. Cóż, co dobre nie trwa wiecznie, a słoiki są doskonałym tego przykładem. Czas zmierzyć się z okrutną codziennością i przygotować się do instynktownej walki o przeżycie lub o domowy obiad.



Metody na studencki głód


Ale jak zdobyć jedzenie szybko i tanio? I tu istnieje całe spektrum metod zdobycia pożywienia. Na przykład można wybrać się na polowanie, ale miejska rzeczywistość nie sprzyja myśliwym, więc ten sposób nie należy do skutecznych. Od kilku lat w zachodniej części świata coraz modniejszy staje się freeganizm i można spróbować swoich sił w tym kierunku, lecz należy pamiętać, że polskie śmietniki znacząco różnią się od amerykańskich i prawdopodobnie nie znajdziemy w nich posegregowanego dwudaniowego obiadu wraz deserem. Owszem, także można wybrać się na obiad do baru szybkiej obsługi lub w przypadku większej ilość gotówki, do restauracji, która oferuje domowe obiady. Ale smakosze swojskiego jedzenia, liczący na znany smak mogą poczuć się jak znana polska restauratorka przed rewolucją podrzędnej knajpy w restaurację z wyższego poziomu. Rozczarowanie i niesmak potrafią na długo pozostać, nie wspominając już o zmarnowanych pieniądzach.
Kolejna metoda zalecana jest zdesperowanym miłośnikom domowego i pysznego jedzenia. Jednak ten sposób wymaga zaprzyjaźnienia się z patelnią, garnkiem oraz zapoznania się z tajemniczymi przepisami naszych mam. I choć gotowanie jest zdrowe, modne i mainstreamowe, to prawdopodobnie pierwsze próby będą należały do nieudanych, a walka z pryskającym tłuszczem i spalonymi garnkami może skutecznie zniechęcić do zostania drugim Gordonem Ramsayem lub Nigellą Lawson.

Jedzenie online – alternatywa dla słoików

Pozostał jeszcze jeden sposób, który nie tylko należy do najskuteczniejszych, ale także nie obciąża studenckiej kieszeni, która podobnie jak słoiki ma tendencję do świecenia pustką. W dzisiejszej dobie technologii, zamawianie jedzenia przez Internet nie tylko jest wygodną metodą, ale przede wszystkim szybką i tanią, a to studenci cenią sobie najbardziej. I nie trzeba wybierać się w niebezpieczną wędrówkę po barach lub liczyć na darmowy obiad, bowiem wystarczy kilka kliknięć, a po chwili możemy cieszyć się swojskim jedzeniem. I przede wszystkim nie musimy wieźć ze sobą całej torby słoików, które później zajmują najdziwniejsze miejsca w akademiku lub mieszkaniu studenckim. Choć wyobraźnia studencka nie zna granic, to liczne słoiki mogą stać się uciążliwym problemem. Również odpada ich mycie oraz walka z podkradaniem naszego skarbu przez żarłocznego współlokatora. Jedzenie online np. w serwisie pyszne.pl to nowoczesna alternatywa dla słoików, która może uchronić studenta przed widmem głodu. Aby zamówić jedzenie z 12 zł rabatem kliknij TUTAJ

 

Zobacz również:

Studia podyplomowe - co warto wiedzieć

Studia podyplomowe to studia dodatkowe, są formą kształcenia, na którą przyjmowani są jedynie kandydaci mający już ukońcozne studia co najmniej pierwszego stopnia. Studia podyplomowe kończą się uzyskaniem kwalifikacji podyplomowych, poświadczonych od...

Kurs językowy dla studentów, alternatywą dla tradycyjnych korepetycji

Studencie! Przeżyj niezapomnianą przygodę podczas wakacji. Nauka może być nie tylko łatwa, ale i przyjemna. Nie wierzysz? A wiesz co to jest kurs językowy dla studentów z wyjazdem za granicę? ...

Studencie sprawdź dlaczego warto oszczędzać na lokatach bankowych!

Jednym z popularniejszych sposobów oszczędzania wśród Polaków są bankowe depozyty terminowe. Ten rodzaj produktów finansowych gwarantuje bezpieczeństwo oraz przyzwoity zysk. Mimo niskich stóp procentowych, a co za tym idzie niskiego ...

Naukowcy z AGH projektują układy scalone dla japońskiej firmy

Naukowcy z AGH projektują układy scalone do kamer japońskiej firmy Rigaku Corporation, jednego z najważniejszych producentów aparatury do badania składu i struktury materiałów oraz kontroli jakości produktów, m.in. w przemyśle ...